Ingezonden stukje Rocky

Mijn hond Rocky heb ik, toen hij vier maanden oud was, overgenomen van mensen waar het thuis niet goed ging met de oudere hond die ze al hadden. Rocky had het duidelijk zwaar te verduren gehad. Hij was heel  bang voor andere honden en reageerde naar andere honden met blaffen en happen. Reden voor mij om Albert om raad te vragen.

Bij de eerste sessie was ik direct onder de indruk van Albert’s jarenlange ervaring met het trainen van honden.  Hij weet precies hoe contact te maken met de hond, o.a. door middel van stemgeluid en houding. Hij is heel geduldig, stimuleert positief gedrag, maar geeft wel duidelijk grenzen aan.  Ik heb op deze manier heel veel kunnen leren over het omgaan met mijn hond. Ik weet nu wanneer  te reageren of gedrag juist te negeren.

Het is bijzonder om te zien hoe Rocky in een korte tijd heel anders reageert op andere honden. Hij is veranderd van een bange hond in een vrije, jonge hond die graag met andere honden speelt. Hij luistert goed en kent de basiscommando’s. Ik kan ontspannen met Rocky naar een losloopgebied. Ook gaat hij goed om met de kinderen en heeft hij het afgeleerd om heel de tijd in handen te bijten. We hebben nu met het hele gezin plezier van Rocky. As je een probeem hebt met je hond is het echt de moeite waard om een oplossing te zoeken en contact op te nemen met Albert.

Elsbeth

Albert Groen

"Wie in de wereld van de hond leeft, zonder zich bewust te worden van de betekenis van deze wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken."