Ingezonden stukje van Roxy

Naam: Bart

Plaats: Hazerswoude-Rijndijk

Hond: Roxy

Ras: Mix Mechelse Herder en Pitbull

Probleem: Net een jong hondje bij een ander gezin vandaan en wil graag wat tips en tricks

 


Aangezien ik deze website gemaakt heb, zou je kunnen denken die is partijdig. Maar wat als ik je zeg dat ik de website graag wilde maken naar aanleiding van de leuke en zeer effectieve training van Albert en dat ik graag wil dat andere mensen dit ook te weten komen…

Wij hebben onze hond Roxy van een ander gezin overgenomen, omdat die er achteraf achter kwamen dat twee honden voor hun situatie toch iets te veel van het goede was. Nadat Roxy bij ons was, heb ik me netjes aangemeld voor een puppycursus bij een grote hondenschool in de omgeving.

Na deze aanmelding werd ik geconfronteerd met (lange) wachtlijsten, vaste trainingsavonden en tijden. Aan het enthousiasme en kunde van de trainers van de club twijfel ik geen seconde, maar tijdens de training zelf, stond ik vaak meer te wachten op andere, minder getalenteerde baasjes, dan dat je echt lekker actief onder begeleiding aan het trainen bent.

De trainingsavond werd met enige regelmaat afgezegd vanwege te slecht weer, ziekte begeleider, maar ook de noodzaak van mijn werk om vaak onverwachts te reizen met als resultaat dat de cursus voorbij was voor ik het wist en toch een beetje teleurgesteld terugkeek.

Kort daarna ben ik met Albert, zijn oude nestor Trigger, jonge god Rocco en 5 maanden oude Roxy (welke tot de dag van vandaag trouwens nog steeds de grootste vrienden en onafscheidelijk zijn) een heel eind gaan lopen in de mooie, groene polders van Hazerswoude-Rijndijk.

 

Drie honden, Roxy, Trigger, Rocco

 

Tijdens deze wandeling gaf Albert constant kleine aanwijzingen. Kijk eens wat jij doet, kijk eens wat de hond doet en kijk eens hoe de hond reageert als jij dit doet. Heel interessant te merken dat eigenlijk ik degene was die getraind werd omdat het meeste al van nature “ingebakken” zit in de hond.

Op een speelse wijze, met koekjes en enthousiaste beloning van Roxy hadden we zit letterlijk binnen 10 minuten voor elkaar en zo mogelijk ook lig. Uiteraard behoeft dit nog vele malen herhaling om deze opdracht vanzelfsprekend in een reactie te laten volgen, maar ik was getraind hoe dit op een simpele en positieve manier voor elkaar te krijgen.

Daarna zijn we met blijf aan de slag gegaan. Een combinatie van zit, blijf en als baasje een afstand nemen om daarna de hond bij je te roepen waarna de hond netjes weer aan je zij komt zitten.

Een jonge hond, nieuw in het gezin, nieuwe omgeving, hierdoor misschien wat zenuwachtig en onzeker. Je zou misschien verwachten dat dit allemaal niet echt meehelpt om iets dergelijks aan te leren. Maar nee, integendeel!

De manier van trainen welke Albert je aanleert, versterkt de band en het vertrouwen in hond en baasje en wederom, binnen de kortste keren, werden tijdens de eerste wandeling van nog geen uur, de eerste veelbelovende resultaten geboekt en uitgevoerd met veel blij gedrag en gezwiep van de staart.

Kortom, ik ben tevreden, Roxy zeer enthousiast en ik zou TT&TD Privé Hondentraining graag willen aanraden.

www.instagram.com/roxy_dogg

 

Albert Groen

"Wie in de wereld van de hond leeft, zonder zich bewust te worden van de betekenis van deze wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken."