Ingezonden stukje van Bear

Wij willen jullie bedanken voor de uitgebreide begeleiding van onze Franse buldog, Bear, van ondertussen 10 maanden. Voordat wij TT&TD inschakelde hebben wij eerder een puppycursus gevolgd.

Echter was de trainer niet geheel bewust van het doorzettingsvermogen en sterk eigen karakter van onze pup. Wij hebben geprobeerd om hem zelf geduldig, correct en zorgvuldig op te voeden. Wij realiseerde ons al snel dat een professionele trainer met discipline ons moest komen helpen.

Uitdaging was, dat Bear op geen enkele manier in zijn bench of in een afgezette ruimte wilde. Het idee alleen al dat hij alleen moest blijven, maakte hem in totale paniek. TT&TD is na ons verhaal direct bij ons langs gekomen en heeft ons vooraf meerder tips gegeven. Albert wist de situatie direct goed in kaart te brengen en dat schepte voor ons een helder beeld. Het doel tijdens ons gesprek was om meer duidelijkheid te krijgen in de wijze van belonen, corrigeren en hebben wij het gehad over de angst die hij heeft tijdens het alleen blijven.

Na ons gesprek hebben wij van TT&TD een compleet Plan van Aanpak ontvangen waarin de besproken punten en doelstellingen zijn verwoord. Met dit plan zijn wij direct aan de slag gegaan samen met onze hond. Door de oefeningen constant de herhalen en duidelijkheid te geven ging dit steeds beter. Bear gaat nu zelfstandig zijn bench in en kon daar vervolgens ook ‘s-nachts verblijven. Ook al is hij graag bij ons, de bench is ook zijn plek geworden! Inmiddels kan Bear steeds beter alleen thuis blijven en is hij rustiger in zijn doen en laten.

Beste Albert, we willen je onwijs bedankten voor het gegeven advies en begeleiding! Het heeft ons enorm geholpen in het duidelijk uitzetten van een plan. Ondanks dat wij dat zelf ook hebben geprobeerd, hebben we gemerkt dat jouw ervaring de doorslag heeft geven. Nu kunnen wij nog heel veel jaren genieten van een fijne hond.

Milou, Mike en natuurlijk Bear!

Albert Groen

"Wie in de wereld van de hond leeft, zonder zich bewust te worden van de betekenis van deze wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken."