Ingezonden stukje van Sem

Wij hebben Albert benaderd om ons te helpen met onze nieuwe aanwinst: SEM, een hond van een combinatie van een teckel/cocker spaniël (denken wij) en vier maanden oud.

Sem heeft de eerste vier maanden als zwerfhond in Portugal geleefd. Via een stichting is zij naar Nederland gebracht en  na een paar dagen nadat zij in Nederland aankwam, werden wij haar gelukkige baasjes. Graag wilde wij puppytraining met Sem gaan volgen. Via het internet werden er een paar opties aangeboden. Echter kennen wij Albert als buurman en weten niet beter als dat Albert altijd met honden bezig is, zowel in zijn beroep als privé met zijn eigen honden. Altijd al was ik gefascineerd door de band die Albert met zijn eigen honden heeft. De eenheid die hij met zijn honden heeft wilde wij ook met onze Sem! Na onze vraag of Albert ons wilde helpen was hij gelijk enthousiast, twee dagen later zat hij bij ons thuis aan tafel om ons de basisdingen uit te leggen (hoe fijn), maar ook om Sem in haar nieuwe leefomgeving te observeren. De eerste basis adviezen die hij ons gaf waren al zo waardevol en daarnaast konden wij al onze vragen voorleggen. Een week later begonnen wij met de trainingen. Wat een feest!

Op een hele professionele en rustige manier hebben Sem en wij van Albert training gekregen. De eerste keer thuis, de keren daarna in de buitenlucht. De trainingen waren zo goed en effectief, met als beloning…..gelijk resultaat.

De trainingen duurde een uur, maar wel een vol benut uur omdat het 1 op 1 training was. Geen wachttijden omdat eerst vier of meer andere honden het ‘kunstje’ moeten uitvoeren. Nee, een opdracht met uitleg en gelijk uitvoeren. Echt geweldig.

Na iedere training ontvingen wij een verslag van Albert. Als baasje ben je trots en blij als je pup vorderingen maakt, maar het is zo leuk om dat bevestigd te krijgen in een verslag van de trainer. Dit motiveert enorm om de geleerde technieken te blijven oefenen.

Na drie trainingen konden wij eigenlijk al stoppen met de trainingen, de lessen waren zo goed. Echter wilde wij toch nog een les om de trainingen af te sluiten. In totaal dus maar vier trainingen nodig gehad om van Sem een goed opgevoede hond te maken; een puppyhond die luistert, de basisvaardigheden beheerst en niet trekt aan de lijn bij het uitlaten. De verwachting is dat wij Sem over een paar weken bij het uitlaten los kunnen laten lopen. Het commando “hier” in de vrije buitenlucht vergt nog enige training maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Albert je bent een kanjer in je vak en wij vonden het een eer om van de ‘the Master’ training te krijgen.

Conny en Ton

Albert Groen

"Wie in de wereld van de hond leeft, zonder zich bewust te worden van de betekenis van deze wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken."