IGP (voor 01-01-2019 IPO) – Internationale Gebruikshonden Prüfungsordnung

(IGP m.i.v. 01/01/2019)

 

TT&TD helpt U – met veel plezier – bij de eerste stappen in het opvoeden van uw hond en adviseert u graag bij voorkomende problemen in de gedragingen van uw trouwe viervoeter.

 

Wanneer kan ik eigenlijk beginnen met het trainen van mijn hond”,  is een veel gestelde vraag.

 

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden

Voordat u een hond aanschaft, heeft u natuurlijk al bestudeerd en goed nagedacht over het ras dat het beste past binnen uw (gezins)situatie en welke rol de hond daarin precies moet gaan vervullen. Daar begint eigenlijk de training van uw hond al.

Zoals immers elders gesteld op deze site: Think, Plan and DO.

Na deze eerste stap zult u 24/7 bezig (moeten) zijn met het manipuleren van het gedrag (training) van uw nieuwe aanwinst en trouwe huisdier.

 

Elementaire Gehoorzaamheid

TT&TD raadt iedere hondenbezitter aan een cursus Elementaire Gehoorzaamheid te volgen bij een gerenommeerde hondenvereniging bij u in de buurt. U maakt daar kennis met de basis van het manipuleren van het gedrag van uw hond en bouwt aan een van de belangrijkste elementen “de goede band met uw hond”.

 

IGP

Naast de Elementaire Gehoorzaamheid kent de hondensport nog meer uitdagingen waaronder de Internationale Gebruikshonden Prüfungsordnung (IGP).

Een fascinerende manier om samen te werken met uw hond, te werken aan de goede band en zijn gedrag te manipuleren. Let wel: Niet alle hondenrassen en/of  honden zijn geschikt voor de fysieke en mentale belasting van deze trainingsvorm.

Raadpleeg daarom vooraf  TT&TD of een hondenvereniging bij u in de buurt.

Albert Groen

"Wie in de wereld van de hond leeft, zonder zich bewust te worden van de betekenis van deze wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken."