Over TT&TD Privé Hondentraining

Hondentrainer Albert Groen met Trigger en Rocco
Albert-Groen-Profielafbeelding

“Wie in de wereld van de hond leeft, zonder zich bewust te worden van de betekenis van deze wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken.”

Albert Groen – Trainer TT&TD

Heeft u interesse gekregen?

In 2006 leerde ik de professionele hondentrainer, Simon Prins, kennen, Deze gaf een presentaties over de wijze waarop hij zijn honden traint. Het binnen kaders negeren van foutieve acties en het stevig belonen van goede prestaties. Voor mij als trainer met een identieke trainingsvorm – welke vaak met hoongelach werd beloond door mijn mede-amateur-hondentrainers – klonk dat als muziek in de oren.

“Mijn”  trainingswijze werd gepromoot door een professionele hondentrainer.

Bob Bailey

Al snel werd mij duidelijk dat ik het bezittelijk voornaamwoordje “mijn” wel kon vergeten omdat deze trainingsvorm niet uniek was en zelfs al een hele historie kende. Een historie welke in mijn ogen zijn oorsprong kent  bij de Amerikaanse psycholoog professor Skinner, wiens theorie werd uitgebouwd en buiten het laboratorium in praktijk werd gebracht door de Amerikaanse dierentrainers Marian en Bob Bailey.

En zo is het allemaal gekomen.U zult begrijpen dat ik Simon Prins niet meer heb losgelaten en mede dankzij hem heb ik het geluk en de eer gehad om kennis te maken met Bob Bailey. Een kennismaking welke werd vervolgd door de nodige momenten van het wisselen van gedachten over deze interessante materie.

Bob Bailey
Screen Shot Bob Bailey Video