Toch nog Onverwacht

Als hondenbezitter weet je dat het moment een keer zal aanbreken. Veelal kan men zich er goed op voorbereiden.

Albert Groen Profile Picture

Maar vaak komt het toch nog onverwacht.

Zo ook met de naamgever van deze site, Trigger.

13 jaar en zeven maanden geleden kwam Trigger in ons leven. Een stoere, stevige en kerngezonde Duitse herder. Margaret de Leeuw van kennel Von Sascibel Haus had een uitstekende hond geleverd.

Trigger heeft een spannend, dynamisch en mooi leven gehad. Lekker trainen en al die lastige maar mooie skills mogen omzetten in de praktijk. Maar ook lekker liggen in het plantsoen, spelen met de buurhonden en genieten van mooie vakanties in de bergen. Kortom, een echte vriend, een avonturier, maar ook een fijne leermeester.

Binnen TT&TD was hij immers het baken en de mentor van dat nerveuze, bange, drukke of bijterige hondje. Nog niet helemaal zeker met het resultaat kon ik dit feilloos testen met Trigger.

Helaas ging de tand des tijds ook aan mijn grote vriend knagen en kreeg hij last van zijn achterhand. Met steun van onze uitstekende dierenarts, dr. Kroll hebben we het nog een tijdje kunnen uitzingen maar een onomkeerbare beslissing had zich al aangemeld.

Afgelopen zaterdag speelde hij nog vrolijk met de buurhond Roxy en werd mijn andere herder, Rocco, nog even op zijn plek gezet.  Zondagavond begon hij tijdens het uitlaten echter zwaar te hijgen en ging het lopen steeds slechter.

Maandagavond werd duidelijk dat het einde van onze trouwe vriend nabij was en dat we een besluit moesten nemen.

Nu heb ik in mijn carrière als hondenbezitter/-geleider al een aantal malen deze beslissing moeten nemen. Al die keren heb ik het een moeilijke beslissing gevonden met alle bijbehorende emoties van dien, maar ook ben ik mij al die keren bewust geweest van het feit dat we onze beslissingen moeten nemen in het belang van de hond.  Dat hebben we deze keer ook gedaan.

Bedankt trouwe vriend voor de mooie jaren.

Albert

Jouw geleider.

 

 

 

 

 

Albert Groen

"Wie in de wereld van de hond leeft, zonder zich bewust te worden van de betekenis van deze wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken."