Waar kan TT&TD u mee helpen?

Wanneer er gesproken wordt over het trainen van honden wordt ten onrechte vaak gedacht aan hondenrassen als Duitse herder, Mechelse herder, Bouvier etc.

Elk hondenras vraagt echter om opvoeding en training. Van de Mopshond tot de Deense Dog of van de Kaninchen Dachshond tot de Anatolische herder.

Eveneens ten onrechte bestaat vaak de indruk dat men voor het trainen van een hond lid moet zijn van en een tijdrovende cursus moet volgen bij een van de hondenscholen in uw omgeving. Natuurlijk is het raadzaam om met uw jonge hond een cursus bij een van deze scholen te volgen. Het geeft u immers meer inzicht in en het versterkt de band met uw hond.

Vindt u het daarnaast leuk om wekelijks met uw hond een leuke training te volgen? Dan moet u zeker lid worden van een van de hondenverenigingen in uw directe omgeving.

U heeft daar echter geen tijd voor of zin in of uw hondenschool heeft onvoldoende mogelijkheden om daar tijd aan te besteden, maar er zijn altijd van die irritante trekjes aan het gedrag van uw hond, welke enige aandacht vragen?

 

Voorbeelden hiervan zijn

  • de hond trekt aan de lijn
  • de hond komt niet wanneer u hem roept
  • de hond is agressief in de richting van of angstig voor andere honden
  • de hond springt tegen iedereen op
  • de hond heeft moeite om alleen thuis te zijn.
  • noemt u maar op

 

TT&TD Privé Hondentraining wil u graag, in een beperkt aantal sessies, helpen bij het positief manipuleren van dit ongewenste gedrag.

Albert Groen

"Wie in de wereld van de hond leeft, zonder zich bewust te worden van de betekenis van deze wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken."